Gombás zsemle
4 zsemle, 25 dkg gomba, 8 tojás, 1 dl tejföl, 1/2 csomó petrezsejemzöld, 2 evőkanál zsír, 1 közepes fej vöröshagyma, só, feketebors, pirospaprika.
A zsemléket kettévágjuk, a belsejüket kiszedjük. A gombát megmossuk, felszeleteljük. Az apróra vágott hagymát forró zsírban megpirítjuk, majd megpároljuk rajta a gombát. Ezután hozzáadjuk a szétmorzsolt zsemlét és tejföllel, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel jól összedolgozzuk, majd megtöltjük vele a fél zsemléket. Végül jól kizsírozunk egy tűzálló edényt, és elhelyezzük benne a zsemléket. Minden zsemlére óvatosan 1-1 tojást ütünk. Negyedórára előmelegített sütőbe tesszük. A tojásokat csipetnyi pirospaprikával díszitjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá.