KÜLÖNLEGES ÉTELEK NAGYITÓL ÉS MAGYARORSZÁGRÓL

Rohanó életünkben sokszor nincs idő megvalósítani a szakácskönyvek által kínált ötlethalmazt. Ezt az oldalt azoknak ajánlom akik szeretik a nagyi ételeit és szeretnének gyorsan egyszerűen valami újat és finomat főzni szeretteiknek, vendégeiknek.

Gombás zsemle

4 zsemle, 25 dkg gomba, 8 tojás, 1 dl tejföl, 1/2 csomó petrezsejemzöld, 2 evőkanál zsír, 1 közepes fej vöröshagyma, só, feketebors, pirospaprika.

A zsemléket kettévágjuk, a belsejüket kiszedjük. A gombát megmossuk, felszeleteljük. Az apróra vágott hagymát forró zsírban megpirítjuk, majd megpároljuk rajta a gombát. Ezután hozzáadjuk a szétmorzsolt zsemlét és tejföllel, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel jól összedolgozzuk, majd megtöltjük vele a fél zsemléket. Végül jól kizsírozunk egy tűzálló edényt, és elhelyezzük benne a zsemléket. Minden zsemlére óvatosan 1-1 tojást ütünk. Negyedórára előmelegített sütőbe tesszük. A tojásokat csipetnyi pirospaprikával díszitjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 4
Heti: 5
Havi: 1
Össz.: 3 695

Látogatottság növelés
Oldal: Gombás Zsemle
KÜLÖNLEGES ÉTELEK NAGYITÓL ÉS MAGYARORSZÁGRÓL - © 2008 - 2024 - nagyireceptjei.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »